markaniz-dijital-dunyaya-hazir-mi

Markanız Yeni Dijital Dünyaya Hazır Mı?

2020 yılına girmemizle birlikte dijital dünyada yeni yeni rekabet ortamlarının oluştuğunu görmekteyiz. Peki sizin markanız 2020 yılında da dijital dünyada yerini aldı mı? Rakiplerinizden bir adım önde mi? Reklam platformlarında kimlerle yarışıyorsunuz?

Yoksa siz, dijital dünyaya hala inanmayan tarafta mısınız?

Sosyal medyanın gücünün, akıllı telefon kullanan herkesin telefonunda; Facebook, Twitter, Linkedin Whatsapp gibi sosyal medya uygulamalarından en az birinin yüklü olduğunu düşününce bile yeterince kanıtlandığını söyleyebilirim. Arkadaşlık ilişkilerinden; iş ilişkilerine, gündem takibinden; alışverişe kadar hayatımızın her alanına dahil olan dijital dünyaya hala inanmayanlarınızın, inanmamak için gözlerini, kulaklarını ve hatta televizyonlarını bile kapattıklarını düşünüyorum. Çünkü, ancak bu şekilde mümkün olabilir, üzgünüm.

Hadi biz dijital dünyada yerini çoktan almış ve rekabet içinde olanlarla konuşmaya devam edelim.

Geleneksel pazarlamacılığın bile yerini dijital pazarlamaya bıraktığı şu dönemde, ilk önceliğiniz; markanızın uzun soluklu ve kalıcı olmasına olanak sağlamaktır. Bir dönem adını sıkça duyduğumuz markaların şuan esamesi bile okunmuyor değil mi? Beş yıl önce herkesin evinde gördüğünüz tekstil sektörüne ait markaların kaç tanesinin adını hatırlıyorsunuz? Hadi olayı dijitale çevirelim ve soruyu şu şekilde yöneltelim: ‘’5 yıl önce internetten satın aldığınız ürünleri, şuan kaç tane e-ticaret sitesinde de bulabiliyorsunuz?’’ Düşündünüz değil mi? İnternet alışverişinde her türlü ürün çeşitliliğine ulaşabildiğimiz gibi birçok alternatiflerine de ulaşabilmemiz mümkün ve çok kolay.

Peki bu e-ticaret sitelerinin en çok kazananları, rakiplerinden ne şekilde öne çıkıyor? Hemen cevap vereyim: Markalaşmakla!

Marka yaratmak, aklınıza güzel bir isim ve ona uygun bir logo tasarımı ile oluşabilecek oldukça basit bir işlemdir. Ancak markanızı korumak, markanızı duyurmak, markanızı rakiplerinizden bir adım öne taşımak, uzun soluklu bir yatırıma dönüştürmek… Yani ‘’Markalaşmak’’ her firmanın harcı olmamakla birlikte her ajansın da yapabileceği bir şey değildir.

Reklam platformlarını doğru kullanabilmek, reklam stratejilerinizi en doğru şekliyle belirleyebilmek, hedef kitlenizi doğru seçebilmek, ilgi çekici tasarımlarla uygun reklamları oluşturabilmek ve tüm bunlardan da en düşük bütçeyle yüksek dönüşümler alabilmek gerekmektedir.

Gelin, sizin markanızı Yeni Dijital Dünya’ya biz hazırlayalım…